Uleiuri esentiale

Ulei esntial de Fenicul Dulce

Cos de cumparaturi

Cantitate:
Cosul meu
Pret:32.00RON
TiparesteTipareste pagina produs
Ulei esntial de fenicul dulce

Feniculul era folosit in Antichitate pentru a regla menstruatia, pentru a vindeca durerile menstruale si toate neplacerile cauzate de menopauza. Uleiul sau esential este un activ ideal de incorporat in tratamentele de slabire. Este foarte apreciat in combaterea aerofagiei, digestiei dificile, dar este de asemenea un expetorant si un decontractant. Procedeu de obtinere : Distilare integrala cu vapori de apa la presiune joasa.
Parte distilata a plantei : semintele
Denumire botanica : Feniculum vulgare var. dulce.
Familie botanica : apiaceae
Tara de origine : Ungaria
Calitate : - Ulei esential definit biochimic si botanic (UEDBB)
- 100% pur ( fara continut de alte uleiuri esentiale asememanatoare)
- 100% integral ( nedecolorat, nederpenizat, nerectificat)
- 100% natural ( nedenaturat cu molecule de sinteza)
Cultura : biologica, certificat Ecocert
Prezentare : Flacoane de sticla ambra cu picurator
Calitate
Data producerii :
A se utiliza de preferinta, inainte de
Pe eticheta, numarul lotului este urmat de o litera care indica seria prepararii
Proprietati organoleptice
- Aspect : lichid pur foarte fluid
- Culoare : de la incolor pana la galben pal
- Miros : proaspat, aromat, cu note caracteristice de anason stelat
Punct de inflamabilitate : 62 ⁰C
Compozitie :
Principalele componente biochimice : Cromatografie faza gazoasa a lotului………
- Fenoli metal-eterici : E ateno 72.15%, estragol
- Monoterpeni : alfa-pinena (10,30%), limonene 2,80%
- Cetone : fenchone (11.10%).
Indicatii terapeutice uzuale.
Studiile clinice au aratat o anumita eficacitate a fenicului in tratamentul colicilor sugarilor. Diuretic, el creste excretia urinara, trateaza inflamarea cailor respiratorii, stimuleaza lactatia.
Alte indicatii terapeutice demonstrate.
Afectiuni oculare : inflamatii ale ochilor si pleoapelor, conjunctivite, umflaturi, iritatii. Lupta impotriva parazitilor din corp.
Principii active : anetolul, ( 80% din compozitia uleiului esential) este antibacterian, antimicotic ; fenchonul : antispasmodic. Continut ridicat de fibre, citamina C si provitamina A.
Utilizare si dozaj
Dozaj
In infuzie, pentru a combate colicii sugarilor. Pentru copiii mai mari de 3 luni si un tratament de maxim o saptamana. Infuzati fructe uscate, dupa urmatorul dozaj : de la 3 luni la 1 an : intre 1 – 2 gr. de fructe uscate / zi ; intre 1-4 ani : intr 1,5 – 3 gr. fructe uscate / zi ; intre 4-12 ani : 3-5 gr. fructe uscate / zi ; dupa 12 ani : 5-7 gr. fructe uscate /zi. Pentru colicii sugarilor, mama xare alapteaza poate consuma infuzii cu fenicul.
PRECAUTII
In doze mri, poate fi convulsive.
Nerecomandat copiilor ( cu exceptia utilizarii locale si de moment) si in timpul sarcinii ( cu exceptia utilizarii locale si de moment).
Interzisa administarea orala in cazul copiilor si femeilor insarcinate.
Interzisa utilizarea pe cale cutanata, pe abdomen, in cazul femeilor insarcinate.
Interzisa utilizarea de catre persoanele afectate de patologii canceroase estrogeno-dependente.
A nu se pastra la indemana copiilor.
Ca regula generala, efectuati intotdeauna o testare a preparatului dumneavoastra, in plica bratului, cu 48 de ore inainte de a-l utiliza.
Conditii de pastrare :
Uleiurile esentiale sunt sensibile la razele UV ca si evaporarea progresiva a constituientilor lor. Se recomanda pastrarea uleiurilor esentiale intr-un flacon de sticla colorata sau de aluminiu si etansarea acestora la o temperatura cuprinsa intre 5⁰C si 40⁰.


#Antivirale, #antibacteriene, #antifungice, #calmante, #anxiolitice, #drenante, #detoxifiante,#antimigrene,#dezinfectante #ULEIURILEESENTIALE, #PURAROM sunt de mare folos atunci cand sunt utilizate responsabil.

AVERTIZARE: Aceste proprietăți, indicații și metode de utilizare sunt prelevate din lucrări de referință sau site-uri web în aromaterapie, hidrolaterapie și fitoterapie. Se găsesc acolo în mod regulat și reprezinta observații din cercurile științifice. Cu toate acestea, informațiile sunt furnizate cu titlu informativ, nu pot în niciun caz să constituie informații medicale și nici să nu ne angajeze responsabilitatea. Pentru orice utilizare în scop terapeutic, consultați un medic
Copyright 2008 Andrecristal